[DESPRE NOI]     [PROIECTE]
 

 

 

Fundatia Societatea Umanitara "Vlad Octavian Gabriel"


Este initiatoarea proiectului: "Reţea Judeţeană de Servicii Social-Medicale şi Umanitare Integrate, pentru şi la domiciliul grupurilor de persoane defavorizate şi marginalizate socio-economic din jud. Timiş" (prescurtat, Reţeaua SUVOG).


Locul de desfăşurare al proiectului este judeţul Timiş: municipiul Timişoara, orasele Sânicolaul Mare, Lugoj, Buziaş, Făget, Jimbolia şi localităţile, Giroc Teremia, Variaş etc.

 

Scopurile declarate ale acestui proiect sunt:

 

• de a iniţia si dezvolta în jud. Timiş prima reţea privată de servicii social–medicale integrate, inclusiv la domiciliu, retea ce va oferi un pachet de servicii social-medicale complementare (întreţinere, tratament, recuperare, si transport etc., la domiciliul persoanelor marginalizate sau cu probleme si nevoi speciale) - persoane neincluse in serviciile de asistenţa ale statului sau al altor ONG-uri similare din judetul Timis.
 

• de a pregăti, specializa si instrui cadre în domeniul de asistenţă social–medicală integrată, la domiciliu,
prioritar cadre medicale disponibilizate (reconversie profesională) sau tineri absolvenţi cu studii social-medicale. De asemenea, se speră ca această reţea de servicii complementare sa creeze locuri de muncă,
de a informa, implica şi chestiona/intervieva familiile şi populaţia din Timiş pe probleme social-medicale şi umanitare, de iniţiere de acţiuni si activităţi de voluntariat in beneficiul grupurilor marginalizate.

 
• de a specializa ONG –uri si voluntari pentru serviciile social medicale din cadrul proiectului.

 

Grupurile ţintă cărora prezentul proiect li se adresează sunt persoane vârstnice, persoane sărace, familii sărace atât din mediul rural cât si cel urban, persoane fără locuinţă, persoane cu dizabilităţi fizice şi psihice, femei care sunt victime ale violenţei domestice, copii instituţionalizaţi, dar si cadre medicale disponibilizate, medici, sociologi, studenţi si voluntari individuali sau organizati in ONG –uri cu preocupări social umanitare, ce se potrivesc cu obiectivele proiectului nostru, etc.

 


 

 

<<< inapoi la Grupul VOG